Hoe het werkt

Zó werkt HORSE-ENERGY®

HORSE-ENERGY® begint met een intake over de vragen en uitdagingen die jij ondervindt bij de omgang met je paard zodat het helder is waar de oplossing voor nodig is. Met deze input doen we de HORSE-ENERGY®-computermetingen om zo heel precies inzicht en antwoord te kunnen geven op jouw vragen waarbij we alles meenemen wat van invloed is op het gedrag van je paard.

horse energy computermeting gedrag paard
METEN = WETEN

HORSE-ENERGY® is een integrale, pragmatische en effectieve methode. Vanaf het eerste moment komt jouw paard sámen met jou en jullie in totaliteit aan bod. Alles staat immers in verband met elkaar en beïnvloedt elkaar. Door middel van een innovatieve computermeting brengen wij eerst alle fysieke en psycho-emotionele aspecten van je paard in kaart. Daarna weten we precies waar de schoen wringt. Op basis hiervan komt een gericht advies.

Een Horse-Energy meting kan op basis van een DNA sample of bij jou op locatie.

Beide metingen geven inzicht in de werking van 40 organen, 70 lichaamsprocessen en alle mentale en emotionele factoren. Ook wordt er gekeken naar de effecten van de huidige voeding en supplementen, evenals eventuele veranderingen daarin. 

Ik heb nog vragen
METING OP DNA BASIS

Sinds kort is het mogelijk om op basis van een DNA sample alle testen te doen. Dit heeft als grote voordeel dat je dit per post kunt opsturen en dat de uitstlag telefonisch of middels een Zoom meeting kan worden toegelicht waarbij je uiteraard al je vragen kan stellen.

Een DNA sample middels een Swabje is inmiddels een ingeburgerd begrip. Hiertoe hou je 30 seconden de swab in de mond van het paard. Dit stuur je samen met een klein plukje manen voorzien van intakeformulier en eventuele voersamples (als je die ook wil laten tetsen) op naar Horse-Energy. Vervolgens plan je via deze website de afspraak in om de uitkomst te bespreken.

Makkerlijker en sneller kan niet!

METING OP STAL

Bij een metging bij jou op stal wordt er direct op het paard gemeten. Hierdoor merk je al direct tijdens de meting veranderingen bij het paard. Het paard ontspant, staat vaak uitgebreid te gapen en komt direct in balans.

Uiteraard kan je meekijken op de computer en kunnen we eventueel ter plekke nog de diepte in gaan op specifieke onderwerpen.

Na de meting is je paard direct behandeld en krijg je een advies voor de komende periode. Veel eigenaren kiezen voor de Rebalancing Remedy Drupples. Dit zijn paard specifieke druppels die als soort spiegel functioneren.

Na afloop heb je meteen een persoonlijk gesprek over de resultaten en kan je al je vragen stellen.

horse energy - zelfherstellend vermogen paard

ZELFHERSTELLEND VERMOGEN

Het zelfherstellend vermogen van mens en dier is gigantisch, maar heeft soms een zetje nodig. Zijn er processen die te lang zijn verstoord of is er sprake van een trauma, dan is meer nodig. Is bijvoorbeeld het immuunsysteem verzwakt, dan krijgen verstoringen door micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels, teveel ruimte. Naast dat deze het een paard soms knap lastig kunnen maken, kunnen ze ook leiden tot vage en vaak gedragsgerelateerde klachten. Ook afvalstoffen, vaccinatieresten, tanden, kiezen en andere al dan niet fysieke disbalansen kunnen de rust verstoren. Net als een onbewuste allergie of intolerantie voor bepaalde stoffen. Gelukkig is dit met de juiste aanpassingen vaak eenvoudig en blijvend op te lossen. HORSE-ENERGY® zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen van je paard weer optimaal functioneert.

PSYCHE en EMOTIE

Elk paard is verschillend. Niet alleen in wat hij heeft meegemaakt, maar vooral ook in wat er van hem wordt verwacht. Een ‘bomproof’ politiepaard heeft nu eenmaal andere uitdagingen dan een ruiter met spring- of dressuurambities op zijn rug. Of iemand die gewoon een fijne buitenrit wil maken of in galop wil uitwaaien op het strand.


WAAR HEEFT JOUW PAARD MEE TE KAMPEN?
Geen paardenverleden is hetzelfde. Verschillende gebeurtenissen, behoeftes en emoties kunnen onbewust een storende invloed uitoefenen op het fysieke gestel, de gevoelens en het daarmee gepaard gaande gedrag van je paard. Tijdens de HORSE-ENERGY®-Meting krijg je inzage in waar je paard mee te kampen heeft. Naast dat dit je helpt om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je paard, blijken de problemen vaak te zijn opgelost zodra je paard weer in balans is. Een compleet beeld en gerichte ondersteuning bieden de sleutel tot herstel. Vandaar dat wij vanuit alle mogelijke invalshoeken naar je paard kijken. Met maar één doel: RESULTAAT!

VOEDING en SUPPLEMENTEN

Voeding en supplementen
Voeding is de brandstof van je paard, maar helaas is het vaak gokken wat het beste voor je paard is. Zet daarom alles klaar waarvan je wilt weten wat de effecten zijn op je paard, zodat je met eigen ogen kunt zien waar je paard het beste op reageert. Dus ook hooi en kuilvoer en waar je paard op staat, zoals stro of vlas. Hetzelfde geldt voor supplementen. Welke bouwstoffen zijn essentieel voor jouw paard in de huidige fase? De HORSE-ENERGY® Methode laat zien waar de tekorten en disbalansen zitten. Zodat die snel verholpen kunnen worden met de juiste, tijdelijke aanvulling in de op jouw paard afgestemde dosering.

Dit is onze expertise: RESULTAAT!

Elk paard is verschillend en elk stappenplan dus ook. Zo is de inzet van ondersteunende, natuurlijke producten of supplementen afhankelijk van de specifieke klachten en meetresultaten. Ook de tijd tussen de metingen (meestal drie tot vier weken) kan in dat kader variëren. Bepaalde natuurlijke supplementen hebben meer tijd nodig om het lichaam zo effectief mogelijk te helpen herstellen en in balans te brengen. Het resultaat is een gereset paard, een helder advies en duidelijke richtlijnen, zodat je direct goed aan de slag kunt gaan!

EEN BREDE BLIK GEEFT NIEUWE INZICHTEN 

We schenken daarom aandacht aan onder meer:
1.   Aanleg en constitutie
2.   Additieven overgevoeligheden
3.   Afweersysteem
4.   Allergieën en intoleranties
5.   Darmen, lever, spijsvertering
6.   Hersen- & hormonaal systeem
7.   Emotionele disbalansen
8.   Neurologische disbalansen
9.   Nutriëntentekort
10. De invloed van straling
11. Toxinebelasting
12. Vaccinatieschade

NATUURLIJK

Vaak is je paard direct al na de sessie weer in balans

VERVOLG SESSIE

Speelt iets al langere tijd of zit iets erg diep, dan is het zinvol om een vervolgmeting in te plannen. Daarnaast is het altijd goed om eens per half jaar je paard door te laten meten. Dan zie je weer hoe je trouwe viervoeter ervoor staat en kun je eventuele disbalansen oplossen.

EEN GOUDEN DUO

Zowel paard als ruiter in BALANS,
daar zit vaak de crux

Veel eigenaren kiezen er voor om ook zichzelf te laten doormeten. Paarden zijn zulke gevoelsdieren dat ze ook makkelijk last van jouw emoties of onbalans kunnen hebben. Zijn jullie beiden in balans, dan is de lucht geklaard en is de weg schoon voor een nieuwe start. Het is alsof je elkaar weer helemaal begrijpt en aanvoelt. Dus blijf niet met vraagtekens lopen maar doe er iets aan.  Een paard is altijd dankbaar, omdat je hem hebt laten zeggen wat er is, iets wat je anders nooit geweten had. Paard happy, ruiter happy, of was het nou omgekeerd ;-)?